Här vill jag leva

Godmorgon. Jag somnade redan vid sju igårkväll, och därför blev det inget söndagsinlägg, det får bli en uppdatering om helgen nu innan jag drar till jobbet istället. :) 

Min helg började ju i torsdags, som de alltid gör, och det känns så himla bra! Ni anar inte hur stolt jag känner mig när jag kliver ur jobb-bilen på torsdagar efter att ha kämpat mig igenom ännu en hel vecka (läs: en enligt mig hel vecka) på jobbet, och jag kan andas ut. Folk kallar det där med att bara jobba måndag-torsdag för ''lyx'', och att ''vissa har det bra'', men jag ser det inte riktigt på det sättet, jag ser det som behövligt för mig, som ett måste. Jag skulle inte må bra alls av att jobba hela veckan, det är tungt (läs: alltså psykiskt jobbigt) nog som det är, jag vet att det inte skulle hålla i längden. Det finns självklart både för och nackdelar med att endast jobba måndag-torsdag, att jag får mer ''egentid'' är den största fördelen, men sen att jag förlorar fyra dagars lön varje månad är en nackdel (läs: den enda nackdelen), men jag ser det egentligen ändå inte som en nackdel faktiskt... jag tjänar bra ändå, så jag klarar mig mycket bra på den här mån-tors lönen. :) Att jag valt att bara jobba fyra dagar i veckan (och att jag kommer att fortsätta med det så länge jag jobbar) handlar väl om prioriteringar egentligen, min mentala hälsa och min ''egentid'' känns mycket viktigare än mer pengar. :) Det känns mycket bra att liksom kunna tänka så, bara så att ni vet det liksom. :) Nästa vecka jobbar jag för övrigt bara måndag-onsdag, och det känns väldigt skönt faktiskt. :) 

André kom hit i fredags och stannade tills igår. Vi var på Ale vikingagård med storebror och pojkarna i lördags, vi alla fyra var i fight arenan och tittade på när de stred med svärd och yxor, André och jag promenerade runt och tittade på allt fint - marknadsstånd, tält, en massa hundar och den såå himla fina omgivningen, jag blev helt seriöst helt nerkärad i deras staket (och typ allt annat haha). Jag älskar såna där gamla självgjorda staket i trä (typ gärdsgårdsstaket fast mer rough, vet fan inte vad det kallas), och det är tyvärr inte ofta man är i så fina omgivningar som denna, jag kände mig verkligen typ som hemma. Det var alldeles, alldeles underbart, och det kändes som hemma typ. Jag blev typ nerkärad i det stället, och nu har jag reserchat lite och fått reda på att man faktiskt kan hyra hela gården, typ över dagen eller över en helg, så himla nice att det inte är klokt! Det är ju typ det perfekta stället för typ bröllop och namngivningscermonier (drömmer mig bort lite tills dess). Jag hittade en ring och två kuddar (en med en vägvisare och en med yggdrasil) som jag egentligen verkligen ville köpa, och två knivar, men jag fick skita i det då det blev ganska stressigt när vi skulle åka hemåt. :/ Men jag fick köpt en påse med kanderade mandlar iallafall, alltid nåt. :) Plus att jag köpte ett par nya skor på vägen hem med. :) 

När vi kom hem blev det först och främst att laga mat - tatismos med torsk och hollandaisesås till mig, och chorizo till André. Efter maten somnade vi båda två typ asgott en stund, sen tittade vi på nya Avengers och därefter tog vi en lite längre promenad till Ica och handlade lite, och när vi kom hem blev det film, kortspel och massa mys typ. :) Och sen var det helt plötsligt söndag igen. :( Att säga hejdå sved en massa extra den här gången faktiskt!💔

Annars i helgen har jag även suttit med sommarens ekonomi (räknat massor, skrivit budget-listor osv). Och så har jag spikat min semester också, 20 juli - 5 augusti, alltså sexton dagar. :) Jag längtar för övrigt typ sönder tills André och jag åker till Marstrand och Carlsten i sommar, berättade jag att vi nu har bokat ett rum på Soldathotellet??? Det kommer att bli så jävla mysigt! Iiiiih!😍 

Men nu måste jag sluta drömma mig bort här och göra mig redo för jobbet, vi hörs när vi hörs.❤

Ps: Jo, jag inser att det egentligen verkligen är dags att uppdatera min beskrivning (där till vänster 👈), jag är faktiskt inte 25 längre, jag jobbar inte med DBT längre osv. Det känns lite vemodigt, plus att jag inte vet precis vad jag ska skriva än, så jag får ge mig själv lite tid innan jag uppdaterar. :) Jag uppdaterade min bio på instagram lite häromdagen, där har jag ju den snabba: ''ᛟ ᛃ ᛉ ᛝ  26, swedish / finnish - flawless, heathen, mother of four furry kids, NS, reader, recovered borderline, shieldmaiden, vegetarian, writer and so on. André❤'' typ, men riktigt så enkelt är det ju inte här på bloggen. 

Här vill jag leva 


Tre sötsaker 

Skald och sagostund

Loke och Leon 

Lördagens program


Vikingamarknad och strid 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: