En fin men alldeles för sen kväll

Godkväll, här kommer ännu ett sånt där sällsynt mitt-i-veckan-inlägg, och jävligt sent är det med, men så blir det ibland. :) Jag gick faktiskt egentligen och la mig redan vid halv tio ikväll, men jag kunde inte somna, hade lite ångest och tänkte för mycket (mer om det nedan) så efter en stund bestämde jag mig för att stiga upp och göra kvällen lite speciell typ. Jag började med att flyga upp ur sängen och slänga på mig kläder för att sedan rusa iväg till bussen för att hinna till Ica innan de stängde. Jag hann dit precis, och jag köpte en burk Coca cola som jag drack på bussen hemåt.

Jag dricker inte ens cola egentligen, jag tycker inte ens att det är gott, jag bokstavligen talat hatar det, det är bara det att cola förr var ett sätt för mig att "smyga i mig" lite koffein efter att jag slutat med energidricka osv. Jag slutade egentligen med allt det där för längesen nu. Men jag drack EN jävla Coca cola light utblandad med vatten när jag var på bio för ett litet tag sedan, bara för att testa liksom, och fan ni anar inte hur mycket jag ångrar det. EN jävla cola och jag fastnade typ direkt, koffein och socker, två av de mest beroendeframkallande skitsakerna som finns. Och sedan dess har jag "råkat" få i mig ett par burkar, alltid med en gnagande ångest och dåligt samvete osv... detta har ju såklart med att göra att jag varit något odisciplinerad den senaste tiden, att jag inte haft någon direkt pli på mig själv. Eller, det är egentligen det enda som jag verkligen känt mig dum och odisciplinerad faktiskt. Men jag har bestämt mig för att sluta helt med det igen, och imorgon på jobbet dricker jag min sista burk, på riktigt. Jag är fan bättre än sådär. Och bara så att alla vet det: Jag behöver ingen som på något sätt läxar upp mig för det här, alla gör vi misstag ibland och jag har redan skällt på mig själv så att det räcker och blir över. Jag tänker välja att se på detta som ett litet experiment - ja, det visar sig att det där med cola (koffein, socker) är precis som när man har slutat röka och sedan ett tag därefter dumt nog tänker någonting i stil med ''bara en cigarett, jag är ju inte beroende ändå så det gör ingenting'' och sedan röker man helt plötsligt på heltid igen innan man vet ordet av det. Jag rekommenderar för övrigt ingen att dricka cola, energidrycker osv - det är bara beroendeframkallande gift - drick vatten och tänk på dig själv och din hälsa istället. :) 

Jo just det, jag skrev ju att jag skulle göra kvällen lite speciell - när jag var färdig med dumheterna tog jag en promenad till skogen med Zeke, vi satte oss vid en bänk och jag läste lite ur Den forna seden i det sista kvällsljuset innan vi vandrade hemåt igen. :) Jag kom precis hem, och nu måste jag göra mig redo för sängen och försöka sova igen, så att jag iallafall får mig lite sömn innan klockan ringer. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter, och det känns väldigt bra faktiskt. Alla har vi dåliga dagar ibland (och jag har som sagt haft ett par sådana på raken nu), och imorgon (och nästan alla dagar därefter) ska jag minsann göra allt jag kan för att bli ett bättre jag än vad jag varit idag. Vi hörs när vi hörs.

Ps; Nu är det bara sju arbetspass och två lediga dagar kvar tills jag har semester - och det här kommer att bli den bästaste och finaste semestern jag någonsin haft, bara så att ni vet det! 


\n
Den forna seden, och en katt på vägen
\n
\n


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: