Blodsminne, DNA och släktforskning

Hejsan! Jag kan ju börja det här inlägget, bara för att få det överstökat liksom, med att skriva att min jävla migrän sitter i än - min högra tinning pulserar, inte sådär hela tiden non stop, men ändå till och från hela jävla tiden, om jag typ inte halvligger ner och tar det jävligt lugnt, så jo, jag blev hemma ifrån jobbet idag med. 

Idag har jag alltså mest tagit det lugnt, vilat, läst en del ur Den forna seden och så har jag suttit med min släktforskning större delen av min vakna tid - igårkväll satt jag och kikade lite på mitt släktträd, eller, det som jag själv (med hjälp av André, såklart) har fått till än så länge. Jag har massor av jobb framför mig här, jag har min mormors gamla släktforskningspapper (tillbaka till början av sextonhundratalet, om jag minns rätt), plus att min kära farmor skickade lite papper till mig förra veckan, så nu har jag äntligen fått in lite fler av min finska släkt än bara henne och pappa - nu har jag även hittat min farmors mamma och pappa, hennes mormor och morfar, och hennes farfar och hans far och mor. Huuur fint som helst. Jävlar va jag har varit på farmor och pappa med frågor om släktingar, städer, språk osv nu det senaste dygnet. ;) Jag har även fått kontakt med en kvinna i Finland som har hjälpt mig lite, det kunde varit så att hon var min sysslingpysslingsfyrmänning, men det lutar åt att vi inte är släkt, men hon är jättetrevlig och hjälpsam ändå, trots att det finns lite brister i kommunikationen - hon talar (läser, skriver) endast på finska, och jag är inte så duktig på att skriva och läsa på finska så jag kör ju med engelska och svenska istället, som hon såklart inte kan så bra... men det går ändå. ;) Jag har nu även fått veta vad min farfar heter, Jukka Pekka Pekkala, han har aldrig funnits med i min pappas liv ens, så jag vet såklart inte vem han är alls, men nu vet jag vad han heter iallafall, och det känns ju bra att iallafall ha hans namn med i trädet. Jag blev för övrigt såå otroligt sugen på att köpa ett DNA-test... jag ska kika lite på det, och sen ska jag nog faktiskt försöka köpa ett vid månadsskiftet. :) Jag har för övrigt en asfin idé om att rita upp ett släktträd och fylla i fäder tre och en halv generationer tillbaka, och sedan typ rama in och ha stående någonstans... men det blir ju ett väldigt stort och krävande projekt så det får vänta lite. Så, mer om allt detta igen inom kort! 

Nu ska jag laga mat tänkte jag, det blir panerad fisk och tatismos, och sedan blir det nog bara att krypa ner i sängen och läsa Den forna seden tills jag somnar. Jag skulle egentligen verkligen behöva städa här hemma, plus att jag är så sugen på att träna, men jag orkar verkligen inte, jag har ingen energi och mitt huvud typ går sönder när jag anstränger mig. :(( Jag kommer dock troligen ta mig ut till trappuppgången och kolla posten ett par gånger till (har bara gjort det typ sju gånger idag), jag väntar ju på bilderna till min fina ram, haha! Vi hörs!❤


Min nya säng (ett par halvdana bilder, men det får duga för idag)
 
Burdslöja och ros, en bukett jag satte ihop häromdagen - jag kände mig lite sådär feminint kreativ
 
Lite släktforskning
 
Sabina Olsén (jag) och hennes (mina) fäder / närmsta förfäder, ancestry.se 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: