Kaos bland stjärnorna

Hello. Jag har precis lagt Loke, just nu sitter jag i storebrors soffa med den bärbara och lånar hans wifi (samtidigt som jag är barnvakt då), och så har jag Hotell Transylvaninen i bakgrunden. :) Jag blir nog kvar här i ett par timmar, jag tänkte börja med att skriva av mig lite här nu, och sen blir det nog att pilla lite med bloggen och titta på någon tecknad film i väntan på att storebror kommer hem så att jag kan dra hemåt igen, typ. :) Jag är för övrigt astrött, men jag är ändå på helt OK bra humör känner jag. :) 

Jag började iallafall den här dagen med att dra till Angered, jag handlade lite och träffade min älskade pappa en sväng. Därefter blev det att dra iväg mot DBT:n (gruppterapi). Det gick bra idag, tror jag. Vi är för övrigt inne i ett särskilt jobbigt ämne (där vi har varit ett tag); validering vs invalidering, och att avsluta destruktiva relationer vs att förbättra goda relationer. Jag hade för övrigt en konversation med en annan i gruppen för första gången (utanför gruppen menar jag då), och det kändes faktiskt bra. :) 

Jag tänkte skriva lite om det aktuella ämnet, typ. Validering vs invalidering, alltså när man är med någon, pratar med någon eller whatever så kan man antingen vara validerande eller invaliderande. Exempelvis, du är invaliderande om du ignorerar, om du inte lyssnar, om du hyssjar, byter samtalsämne eller viftar bort det den andre känner eller säger, du är invaliderande om du dumförklarar, trycker på ömma punkter eller sårar, eller genom att få personen att framstå som knäpp eller annorlunda. Tvärtom då, du är validerande genom att lyssna uppmärksamt, genom att försöka sätta dig in i den andres upplevelse, du försöker vara förstående och du viftar inte bort det den andre känner eller säger, typ. Enkelt förklarat. :) 

Och det där med att avsluta destruktiva relationer och att förbättra goda relationer... ja, den är lite svårare. Det är ju det där... man ska använda sitt ''wisemind'', och man måste komma fram till vad (eller vem) som är en bra relation (eller person), eller inte. Hur ser vår relation ut idag? Vad för typ av relation har vi? Vad för typ av relation vill jag ha med den här personen? Hur känns det med den här personen? Behöver jag (vi) förbättra eller avsluta den här relationen? osv osv osv... ja, ni hör ju. Och därefter kommer ''färdigheterna'' in. Det är fan inte lätt, på riktigt alltså, det känns riktigt jävla tungt att ens behöva ''värdera'' och/eller ''överväga'' vissa av mina relationer på det här sättet, fast jag vet att det är bra, typ. And with that said, så kan ni säkert tänka er att jag har väldigt mycket att tänka (och känna) på just nu typ. :((

Just nu känner jag bara typ att... ja men fuck mitt jävla ''wisemind'' (en typisk borderline-tanke, I might add). Det är mycket frustrerande att... ja, jag vet inte. Jag tänker med hjärtat, och då blir fan allt det här väldigt tungt, typ. ''Wisemind'' är för övrigt att ta hänsyn till både förnuft och känsla, detta skapar (läs: ska skapa) ett inre sinnestillstånd som kombinerar det rationella med det känslomässiga - till skillnad från att agera antingen helt på känsla (som jag allt för ofta gör) eller att agera helt på förnuft och strunta helt i det man känner. Så, as I said: fuck ''wisemind'', just nu iallafall. 

Men nog om det här, för tillfället iallafall. När jag kom hem från terapin blev det att laga mat (haha ja ni läste fan lätt), det blev tatis med grönpepparsås, hur gott som helst. :) Därefter blev det att ta en dusch och så fixade jag mina naglar, därefter tog jag en promenad med Zeke (och pajjade två av mina nyfixade naglar), och sedan drog jag hitåt typ. :) Loke och jag tittade lite på någon dålig barnfilm, och jag jobbade lite med en hemuppgift, innan det blev läggdags för honom och jag satte mig här och skrev typ. :) 

Jag har egentligen ganska mycket som jag känner att jag behöver göra just nu. Jag skulle verkligen behöva storstäda hemma (en ordentlig storstädning menar jag då), jag måste fixa om mina naglar, skriva klart mitt nya träningsschema, läsa ett par häften (nmr), självklart fortsätta och bli färdig med det har jävla bloggprojektet osv. Och så skulle jag verkligen behöva dra ut till Hisingen för att hälsa på Caroline och lämna Benyamins present. Men det blir väl att försöka ta tag i allt det där (ordentligt) under helgen tror jag. :)

På tal om det så har jag planerat lite inför nästa helg också, det blir kanske att dra med storebror och J till Ullared på fredag, och så ska Loke och jag ha myskväll hemma hos mig lördag-söndag. :D Jag har för övrigt kommit fram till att jag behöver köpa ett till täcke (så att jag har två), och typ en kudde eller tre till. Detta egentligen mest för att jag vill kunna dra mitt täcke och ett par kuddar till soffan utan att det ser tomt och stökigt ut i sängen, haha! ;) Men nu känner jag att jag har skrivit klart för idag, vi hörs när vi hörs.❤


Det råder bildbrist här idag, så vi kör med min gamla Chaos among the stars

Kommentarer
Postat av: Anonym

varför har du inte gjort något #metoo inlägg?

2017-10-18 @ 23:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: