DBT - när man får för mycket uppmärksamhet, och skatan som fick salt på stjärten

Hello. Jag kom precis ut ur duschen, jag halvligger här, nerkurad i sängen i min nya pyjamas, har Wahlgrens värld i bakgrunden och är typ lite tvär på mig själv för att jag är så trött. Dagens plan var egentligen att ta tag i städningen och sånt här, och så skulle jag fota lite mer seriöst osv, men jag har inte haft någon energi alls typ. :(( De senaste dagarna har det fan varit stökigt här alltså, och jag haaatar verkligen att ha det stökigt omkring mig. Jag får fan ångest av stök. Imorgon blir fan en heldag med bara städ och sånt, och så ska jag ta tag i mitt fotande, även om jag råkar vara energilös, haha... 

Annars då? Jo... igår var det sista DBT:n på ett par veckor, och nu är det jullov (ofrivilligt). Jag har nästa session, som är individual, den nioende januari (och dagen efter det har jag både gruppterapi, och så ska jag träffa min läkare där). Men iallafall, det var gruppterapi / färdighetsträning igår då, och jag vet inte riktigt hur det gick. Jag tror att det gick bra, men jag kände verkligen inte för att vara där. Jag hade en jävligt dålig dag igår, jag kände mig nere, var astrött och hade taggarnau utåt (snabbt och enkelt förklarat). Jag kände verkligen att jag inte ville dit, men när jag väl var där så kändes det faktiskt bra ändå, jag var lite stolt över mig själv tillochmed. Det blev väldigt mycket fokus på mig och ''mina grejer'', vilket kändes lite sådär framför vissa i gruppen som jag inte känner mig helt bekväm med, men det kändes faktiskt ändå bra och lite lättande att få prata lite om saken. :) 

Vi pratade mycket om en händelse från förra veckan (som jag själv valde att ''ha med''), och så pratade vi om ett problembeteende jag har. Jag är ju tyvärr sån att jag inte vill vara till besvär, I do not want to stir shit up i onödan och sånt, för att jag blir rädd för hur personen kommer att ''ta det'' om jag pratar om vad det nu än är som tynger mig. Plus att jag kan bli väldigt egensinnig och tänka typ att, ''ja men vafan, han / hon borde liksom veta det här... jag ska inte behöva förklara vad som är rätt och fel'', typ. Så istället gör jag det värre för mig själv: jag går runt ensam med det som tynger ner mig, jag tänker, jag oroar mig, gör problemet större, mår en jävla massa värre och skit. Helahela tiden. Istället för att bara ta upp det och bespara mig själv en jävla massa ångest och skit. Det här är verkligen någonting som jag behöver jobba med, på riktigt, för fan va onödigt illa det kan bli ibland. 

Efter DBT:n igår blev det att dra in till stan en sväng. Jag skulle köpa en bok åt någon som någon skulle ge till någon annan i julklapp typ... jag köpte två böcker till mig själv också, och sushi, haha! Jag borde egentligen inte få släppas lös i affärer (speciellt inte bokaffärer) utan adult supervision. Jag köpte iallafall Ronja Rövardotter, precis den boken som mina syskon och jag hade när vi var små, och så köpte jag John Bauers förtrollande sagovärld (mer om den typ snart). När jag var färdig på stan blev det att dra ut till Hisingen och hänga lite med Christine och barnen, äta min sushi, och sen blev det tacos också. Här kan vi snacka matkoma, haha! Vi planerade ett besök på Jul på Liseberg nu i mellandagarna också.

När jag väl kom hem därifrån kurade jag ner mig i sängen och läste de två första sagorna i John Bauers förtrollande sagovärld. Jag älskar den här boken, och sagorna, allt är så nedrans fint, boken känns naturligt på något vis, och sagorna är så bra. Jag blev typ helt nerkärad. Mitt i allt tänkte jag typ ''den här boken måste jag verkligen visa för André'' (kod för: den här boken måste André läsa för mig, haha), det kändes som en väldigt mysig tanke, i vilket fall som helst.♡ De två sagorna jag läste igår hette iallafall ''Skatan som fick salt på stjärten'' och ''Sagan om Dag och Daga och flygtrollet på Skyberget'', efter den sagan somnade jag med näsan i boken och sov asgott i ett par timmar. 

När jag vaknade på kvällen blev det först ett mysigt samtal med den där André, sen åt Ziggsson och jag päronsplitt, medan jag hade creepypodden i öronen och skrev på ett lite större (snart kommande) inlägg. Nu på efterhand är jag faktiskt inte helt säker på vad det var jag, originally, skulle skriva om, men just nu är det iallafall ett inlägg om min syn på invandring och Nordiska motståndsrörelsen, typ. And I got a bit carried away, kan man säga. ;) Det känns bra faktiskt. Jag ska iallafall jobba lite mer på det där inlägget, och finslipa det lite, men sen kommer det. Jag vet dock inte om det blir om en timme eller typ om sju dagar, det känns väldigt stort, och det känns väldigt viktigt att det blir bra typ. :) 

Jag funderar för övrigt lite på vad jag ska ha på mig på julafton. Tanken på att fira jul i min nya pyjamas har slagit mig, och fatta hur mysigt det hade varit eller!? Lite konstigt, jag vet, men det känns som någonting jag skulle kunna göra, det är lite Bina över hela tanken. Det blir antingen det eller en svart klänning. Vad tycker ni? :) 

Nu ska jag fortsätta titta på Wahlgrens värld, sen blir det nog att läsa lite ur John Bauers bok, och sen blir det att försöka nana tidigt så att jag kommer upp i tid imorgon och kan ta tag i allt som måste tas tag i. Vi hörs.❤

 
John Bauers Sagan om Dag och Daga och flygtrollet på Skyberget 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: