Nyårsinlägg - the last weekend of 2017

Hejsan, och gott nytt år på er allesammans!♡ Jag sitter på bussen på väg hem mot Göteborg, jag har spenderat hela helgen i Borås med den där André. Det här är för övrigt en dubbeldäckare, och jag sitter på övervåningen, och jag har Wakey wakey's Almost everything i öronen. Så nedrans speciellt. Jag mår lite sådär just nu dock, jag vet fan inte om jag ska skriva att jag mår bra eller dåligt, saken är den att jag känner allting samtidigt. Jag känner att jag mår bra, och att jag verkligen har anledning till det, jag känner mig ledsen och nere, och att jag har anledning till det också, typ. Min tanke är dock att jag ska försöka fokusera på det som känns bra, så vi släpper det här (för nu iallafall). 

👆 Detta var runt klockan två förut, sen var jag så jävla trött att jag råkade stensomna så fort jag kom hem förut, så jag missade att skriva klart och publicera det här inlägget. Jag vaknade iallafall för en liten stund sedan, jag sov asgott i ungefär tre timmar. Jag kom iallafall precis ut ur duschen, sitter och lyssnar på Simon Lindbergs nyårstal (!!!) och fixar mina naglar. 


Så, den här helgen då... André och jag har promenerat runt i Borås en del, det har snöat och varit hur mysigt (och kallt) som helst, vi har tittat på bland annat den nya King Arthur (som var asbra) och Train to Busan, min bh slets sönder igår (mitt mellan tuttarna typ) så vi fick dra in till stan och köpa en ny (svart spets typ), André har läst högt för mig ur John Bauers förtrollande sagovärld (och nu har han tyvärr börjat läsa I hate you don't leave me också, fast för sig själv då, boken fick stanna kvar i Borås), vi har kört mittsträning och slagits lite och haft det mysigt typ.♡ Och så har han faktiskt fått en nyårspresent av mig (boken I huvudet på en seriemördare). :D

Jag känner ju egentligen att jag väldigt gärna hade stannat kvar där och spenderat nyårsafton med honom, som vi typ planerade egentligen, men det kändes ändå bäst att vara hemma med barnen (hårbollarna) ikväll typ. Jag finner faktiskt en viss trygghet, eller något sådant, av att bara fira genom att bara vara hemma med familjen (jo, hårbollarna är faktiskt min familj), ha det mysigt, titta på någon bra film, gotta till det med något och sådär.♡ Det känns liksom speciellt ändå, även om det ''bara'' är såhär, typ. Jag kan för övrigt bara tänka mig hur mycket bättre och mysigare det där blir när man är en hel familj (alltså typ med man, barn och hårbollar).♡ Jag är verkligen över det där med att ''fira nyår'' så som alla andra gör, dvs med alkohol och fest. Jag förstår mig inte ens på det längre. Jag blir dock lite halvt tvingad att hälsa på storebror (med Lilly och J...) i deras nyårsfirande en stund sen, jag kör med min pyjamas, självklart nykter, och kommer att gå hemåt en bra stund före tolvslaget. 


Jag är inte så mycket för ''nyårslöften'', men jag är jävligt mycket för ''nyårsmål'', alltså att man har nya mål inför det nya året. Man ska alltid sträva efter att bli ett bättre jag, och det är viktigt att jobba med personlig utveckling. Jag har ett par mål inför 2018 som är bloggvänliga. 

The to do list, blir nästa års största projekt för mig. Vilket blir väldigt stort för mig, faktiskt, för det här gäller typ hela mig, och allt som ingår i livet, ta hand om mig själv och hårbollarna, keep my priorities straight, min träning, äta mat, försöka nana och stiga upp i tid, sköta mitt hem som jag ska, osv osv. Det där med rutiner är så sjukt viktigt för mig så det är inte klokt. Jag har mina dåliga dagar, och de måste jag helt enkelt få ha ibland, men, det blir mycket enklare för mig att hantera dem (läs: hantera mig själv) när jag har struktur i vardagen. Det är fucking asviktigt, och jag vet det. 

Jag ska även satsa på stenhård planering med min ekonomi, och sen ska jag fan sköta mig och hålla mig till planen också. Det blir mer sparande (först och främst till hårbollarna), det blir att fokusera mer på skuldavbetalning, och så ska jag faktiskt köpa mig en ny säng i mars (som födelsedagspresent till mig själv typ).

Och sen ska jag fortsätta såhär - i rätt riktning, ''helt enkelt''. Jag tycker faktiskt att jag har gjort väldigt bra ifrån mig med mycket den senaste tiden ändå, fast jag haft mina dåliga dagar typ, och det får jag (och du) såklart ha, bara man tar sig ur det och inte ger upp. Så, cred till mig. Jag har bland annat slutat helt med nikotin (den nionde/första firar jag åtta månader rökfri, och den elfte/första firar jag sex månader nusfri), jag har även börjat äta mat och sådär igen efter att ha varit nere i en ätstörning väldigt länge (jag är inte riktigt helt klar med det där än, men det faktum att jag äter igen gör så att det känns som att jag redan vunnit), jag har kämpat på med DBT:n - även de dagar då jag verkligen känt att jag inte klarar av det. Varje gång jag känner sådär, och jag lyckas ta mig dit ändå, så vinner jag en strid mot mig själv. Duktig tjej. 

Jag ska fortsätta kämpa på med min DBT, fokusera på och jobba med helt rätt saker. En DBT-relaterad grej jag ska jobba mer på är att jag måste ''välja mina relationer'', och sedan ta hand om och vårda de relationer jag känner är bra för mig, typ. Jag ska även fotografera mera, jag ska skriva mera, för att jag själv vill det, och för att det är något jag brinner för. Jag ska vara jobba mer med mina projekt (i första hand mina borderlineinlägg, och därefter ett par andra projekt) osv. Men det var allt för nu, vi hörs.❤


Något du önskade dig och fick 2017?
- När Zeke blev sjuk och jag var helt säker på att han skulle somna in före jul, så önskade jag att han skulle bli iallafall litelite bättre så att han kunde få vara kvar hos mig en stund till, och det blev han, och han är faktiskt fortfarande helt OK bra nu, fast han fortfarande är dålig (jag lovar att försöka förklara det här för er snart). Och sen var det ju faktiskt så att jag önskade att jag skulle få den där André, och honom fick jag ju tillslut.♡ osv osv 
Något du önskar inför 2018?
- Det finns självklart en önskan eller två i mitt hjärta, men de behåller jag faktiskt för mig själv ((tills de slår in)). 
Blev du kär i år? 
- Ja, jag blev ju faktiskt det. *smiley med hjärtan som ögon 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
- Well, jag känner att jag faktiskt varit både ledsnare, och gladare samtidigt.

 
Alltså för helvete! Så nedrans fint! Drömmigt. Här vill jag bo!!!


A part of me yearns for the chaos that follows the ending

Hello. Jag var helt inne i boken I hate you don't leave me, understanding the borderline personality hela natten typ. Det är ju den boken som är en del av mitt borderline-projekt (borderlineskolan) som jag jobbar på till bloggen. Jag har ''skjutit lite'' på projektet av lite olika anledningar, men ändå jobbat med lite diskret med det den senaste tiden, och tanken är väl att jag ska börja ''publish my work'' efter årskiftet. Nu har jag en person som vill låna boken av mig, och jag kände mig tvungen att kedjeläsa hela boken innan dess (trots att jag läst boken typ två och en halv gång tidigare), bara för att jag liksom vill veta vad personen som lånar boken läser, om ni förstår hur jag menar. Och det känns fan inte bra alltså, av så många anledningar... saken är den att vissa saker är så jävla on point så det är helt otroligt, den här boken sätter ord på mina egna kaotiska och tomma känslor som jag inte själv kan förklara, men, och det här är ett stort men: myyycket av det som står i boken är inte jag. Jag tänker att det kan vara lätt för andra att glömma att alla är olika (även vi med diverse diagnoser osv), att det inte är mig de skriver om och att mycket låter väldigt mycket värre än vad det egentligen är. Det är fan så att jag själv glömmer allt det där, och liksom ''dras med'' när jag läser... nej, fan, det här känns inte helt OK faktiskt. Jag känner lite att typ... ja men skjut mig, haha! Men det ordnar sig, bara så att ni vet det. 

Jag kom iallafall precis ut ur duschen, just nu halvligger jag i soffan och lyssnar på ett gammalt favoritavsnitt med creepypodden. Just nu lyssnar jag på avsnittet Har du känt att det är någonting här?, och det är fan ett av de värsta (alltså bästa) avsnitten, det här är avsnittet med den där äckliga jävla Karin. Hon är så jääävla creepy alltså. Fan va jag inte tycker om henne, haha! 

Jag försöker komma på vad fan jag har gjort idag egentligen, för att ''summera dagen'' typ, men hm... jag var väldigt segstartad imorse (för att jag låg vaken och läste typ halva natten), jag var duktig och tog min temp så fort jag vaknade (för natural cycles, första gången, haha, låg på 36,08), jag har varit uppe hos storebror och hängt med Loke och Leon en stund, vi tittade på Svampbob fyrkant och sådär, och så har jag tränat (muskelväckning, alltså bara lite armar, lite ben, lite mage typ), och så har jag tvättat massa, och ätit sötpotatispommes. Ja, men det var väl typ det. 

Jag är iallafall astrött, min tanke är att jag ska kura ner mig i sängen och läsa sista biten av helvetesboken jag nämnde ovan, och sen typ bara lyssna på podden en stund och försöka sova. Jag hoppas innerligt att jag lyckas somna så att jag iallafall är relativt utvilad när klockan ringer imorgon... jag ska upp tidigt, jag har en massa saker som jag måste göra, och allt före 13:30 typ. Jag ska städa lite, vika in allt jag tvättade idag, ta en lite längre promenad med Zeke, duscha, äta en stor frukost, piffa till mig och så måste jag packa min väska. Jag rymmer hemifrån och drar till Borås imorgon och stannar där tills på söndag, så jag tror inte att det blir någon uppdatering här förrän på självaste nyårsafton, då mitt nyårsinlägg kommer typ. :) Det är mycket möjligt att jag försöker jobba lite med det inlägget i helgen, om jag får en stund till övers dvs. Vi hörs när vi hörs.❤


Det råder bildbrist här idag, så vi kör med en insta lately - sabinaolsen Onsdagsångest (existentiell ångest)

Hello. Alltså fatta att det här året snart är slut? Det känns det helt otroligt typ. Det har hänt så jävla mycket för mig det här året, samtidigt som det känns som att jag liksom bara suttit fast här, men jag har fan kommit långt ändå, det har känts som att dagarna har gått så otroligt jävla långsamt, samtidigt som tiden bara har rusat iväg. Det är alltså dags för att skriva årets nyårsinlägg (nyårsplaner, summera 2017, mål inför det kommande året osv), ärligt talat så började jag skriva det inlägget redan före jul typ, haha! 

Det senaste dygnet har jag mest tagit det lugnt, men jag har faktiskt fått en del gjort iallafall, jag har läst en bra bit ur I hate you don't leave me och jobbat lite med mitt borderline projekt, jag har tränat två gånger (''muskelväckning''), varit och handlat, ätit sötpotatispommes (och jävlar va gott det var), och så fick jag min termometer (natural cycles) idag med, och det var väl typ det. Och så har jag varit ganska pms-ig också, haha!

Jag måste få klaga av mig lite innan jag avslutar, ytligt men fan hemskt. Jag har så jävla ont i mitt jävla ansikte! För det första: jag har ett stort jävla blåmärke / en jävla bula i ansiktet, alltså högt upp på näsan / mellan ögonen, och det gör så jävla ont, och det är så jävla fult, och jag är typ asledsen över det. Jag ska fan till Borås i helgen, jag har inte tid för sånt här, haha! :(( Det finns liksom inte en chans att det här är väck före fredag. Och för det andra, jag vaknade och såg ut som en jävla tonåring imorse (inte särskillt mycket, men ändå), troligen för att jag ätit för mycket ris ala malta (mjölkprotein) de senaste dagarna. Och så har jag lite typ ''existentiell ångest''. Nu orkar jag inte skriva mer. Hejdå.❤


Drömmer mig bort lite... här hade jag trivts, och kanske till och med mått bra.


Ett litet ps; igårmorse blev jag för övrigt förfrågad om att vara med och bli uppvisad som ett finskt / svenskt ansikte utåt för ett lite större instagram-konto som är åt det nationella hållet typ. Vilket var hur kul som helst faktiskt, men ändå väldigt nervöst. Alltså visst att jag typ... need attention or I die (!!!), men att synas för en hel drös okända människor på ett ganska stort instagram-konto var alltså fett nervöst, fast det var något av en egoboost att ens få själva förfrågan faktiskt. :) Jag tycker dock att de valde ''fel'' foton, haha! Jag ska visa er lite av det vid ett senare tillfälle... :)